Salı, Kasım 20

Biz Bir Aileyiz ...

Daha önce size gerçek ailemden hiç de farklı olmayan dostlarımın oluşturduğu aileden bahsetmiş, zamanı geldiğinde onalarla ilgili haberleri de buradan alacağınızı söylemiştim. Ailemizin kızlarından birini daha evliler kervanına katıyoruz. Geçtiğimiz akşam hıncahınç kalabalık bir mekanda meraklı ve bir o kadar da gıpta ile bakan gözlerin tanıklığında kına gecemizi yaptık.


Kızımıza kına yaktık ardından da askere gitmek üzere kutlama yapmakta olan iki gencecik arkadaşımıza '' hayırlı tezkereler'' nidaları ile. (Kendilerini tanımıyoruz belirteyim ama hepsi bu vatanın evladı ve dolayısıyla bizim) Gözlerim doluyor bunu söylerken ama bu mutlu olaya gölge düşürmemek adına askerlerimizle ilgili başka bir post da görüşmek üzere diyeceğim.

Efendim, her ailede olduğu gibi bizim ailemizde de bu denli güzel olaylar cereyan ederken, kırgınlıklar da olmuyor değil elbette. O kadar birbirini seven, sayan ve değer veren fertler ki bu aileyi oluşturanlar her ne olursa olsun bir gün sarılıp öpüşürler ve biz kardeşiz derler birbirine diye umut içindeyim ben.

Öyle güzel anılarımız var ki ... Say say bitmez...

Umarım bu kareler eski günlerin habercisi olur herbirimiz için. Bir gün bu başörtüyü ben taktığımda (ki aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi prova ettim) tüm sevdiklerimi başımda, benimle ağlarken görmek dileğim ...
Mısır çarşısından alınmış kınamıza, tütün ve çay ilave ederek yoğurduk. Şimdiye dek gördüğüm en güçlü kınalardan biri olmuştu. Masamızda kırmızı mumlar vardı ve her birimiz siyah bluz kırmızı bir fular ya da taç takmıştık. Ellerimizde resimlerde gördüğünüz kırmızı mendiller bulunuyordu. Darısı tüm bekarların başına ...
Kınamızı yaktık, nikah için gün sayıyoruz. Nikah dan karelerde görüşmek üzere, sevgiyle ...


Hiç yorum yok: